Fest

Ovanlig festlokal i Trestad

Att bjuda in till kalas är någonting som nog de flesta kan tycka om. Under en kväll står man i centrum och får träffa alla de släktingar och vänner, okända respektive och bekanta som man helst vill umgås med. För att göra festligheterna än mer intressanta kan man välja en festlokal som inte är som alla de festlokaler man varit i under tidigare kalas. Frågan är bara hur man hittar en udda festlokal och vad för typer av ovanliga festlokaler det finns att välja bland. Vi har tagit reda på en hel del olika alternativ för de som vill hitta en udda festlokal att hyra för en fest eller tillställning. Valet är helt och hållet upp till den som ordnar festen, men vi kan rekommendera att man funderar över om inte detta skulle kunna vara någonting värt att tänka på.

  • Festlokal ombord. Varför inte bjuda in till en fest ombord på ett fartyg? Det finns åtskilliga båtar som tar emot fester och konferenser för de som vill ha en unik upplevelse. Huruvida du väljer att hyra festlokal ombord på ett större fartyg, eller på en husbåt med senaste tekniken och välfyllda kylskåp, är till stor del en fråga om vad för kalas du är ute efter. Tänk på att vissa kan ha svårt för vågor. Detta gör att man kanske bör titta på denna typ av festlokal för dagarna med vackert väder och stilla vind.
  • Bergrum och naturliga områden. Att ha sitt kalas inne i ett berg är någonting som få varit med om. Det finns en del personer som tagit fasta på möjligheten att ha sina fester på detta vis, men det är långt ifrån vanligt och därmed någonting som kan få hela festen att bli ett kärt minne.
  • Fest på en bergstopp. När man talar om att hyra festlokal är det sällan man är ute efter naturupplevelser på ett berg. Dock finns en del festlokaler som ligger vid bergsfot eller på toppen. Så även i Sverige. Vill du hitta en festlokal i anslutning till berg och natur, kan du hitta några olika alternativ. Dessa är självklart svårare att hitta än vanliga festlokaler, men det kan var värt mödan.
  • Festlokal på höga tak. Det finns flera olika festlokaler högt upp i byggnader eller kanske till och med upp på taket. Många har kanske varit i en skybar högt upp i ett hotell eller konferensbyggnad, dock kan dessa hyras även för kalas. Den som vill hyra en festlokal uppe bland hustaken kan hitta flera alternativ i större städer. Både i Stockholm och Göteborg finns möjlighet att hyra festlokal högt över stadens gator.

Den som bjuder till en festlokal som är någonting utöver det vanliga, kan vänta sig nyfikenhet och en rolig tillställning. Det är någonting vi hoppas skall infinna sig. Det finns alltid nya möjligheter för den som vill hyra festlokal men det är du och gästerna som gör tillställningen till vad den blir. Är det en planerad och välordnad fest, kommer den vara ett samtalsämne under många år.